На този ден преди 47 години две от легендите на Левски

...
На този ден преди 47 години две от легендите на Левски
Коментари Харесай

Левски: Поклон пред непрежалимите Аспарухов и Котков

 Левски кани международни звезди за 75 години Гунди  Гунди, какъвто не го познавате!
На този ден преди 47 години две от легендите на Левски и българския футбол Георги Аспарухов-Гунди и Никола Котков намират гибелта си след злополука на прохода Витиня.

" Сините " разгласиха прочувствено известие в формалния си уебсайт:

" Казват, че времето лекува и годините заличават раните от огромните загуби. Изтекоха 47, а болката от неналичието на двама невероятни футболисти остава.

Отново е 30 юни. Близо половин век след оня ден, в който ориста ни лиши Георги Аспарухов и Никола Котков. И през днешния ден като че ли някакъв камък ляга върху гърдите и настава една непреодолимо протяжна горест. Мъка по ранната загуба, която отеква през летата.

Гунди и Котето ги няма. Останаха спомените, разказите и усмивките на докосналите се до тях. За останалите пък красивите разкази, приказките и уроците от едно сантиментално минало.

Днес, 47 години след нещастието на Витиня, ние към момента ги помним. Младите слушат историите за тяхното майсторство и човешки достолепия, а по-възрастните към момента не могат да повярват, че ги няма.

Тъгата по Гунди и Котков не е просто горест по двама велики играчи. Не е горест единствено на спортната общност, само че и на цяла България. Защото от загубата на доблестни хора постоянно боли

Имената на Гунди и Котков напомнят, че има митове, които не умират, а ние можем единствено да отправим своята смирена признателност, че ги е имало.

Наша задача е да съхраним паметта, да разкажем за огромните им достижения като спортисти и хора и да предадем достолепията на техните характери, с цел да изградим бъдеще, с което те биха се гордели.

Поклон пред непрежалимите… "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР